فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین ابزار و تجهيزات بازرسی چشمی VT
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
پیشنهاد فروش ویژه
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
فروش آنلاین تجهیزات شرایط محیطی
معرفی دستگاه لوکس متر و نور سنج:
اندازهگیری نور، هم در زندگی شخصی و هم در زندگی عمومی امری لازم است؛ زیرا بدون نور زندگی غیرممکن خواهد بود. شرایط رشد گیاهان، خلقوخوی افراد، سطح راحتی، شرایط مطلوب و آسوده برای انجام کارهای مختلف، همگی بستگی به سطح روشنایی دارند. حوزهی صنعت کاملاً در بخش مقدم این لیست قرار دارد؛ به خاطر اینکه سطح روشنایی در این حوزه، نه تنها به راحتی بلکه به ایمنی هم مربوط میشود.
استانداردهای ایزو، الزامات روشنایی در محیط کار را توصیف میکنند؛ تا از حوادث و ایجاد آسیب به سلامتی افراد به خاطر روشنایی ناکافی جلوگیری شود. توزیع صحیح ابزارهای روشنایی در دفاتر، راهروها، اتاق جلسات، انبارها و غیره در یک شرکت میتواند به حفظ یک سطح تولید مناسب و ایجاد بهینهترین شرایط کاری کمک کند. لوکس مترها میتوانند جایگزین کنترل بصری شوند؛ آنها اعداد دقیقی تولید میکنند که نشان میدهند چه چیزی و کجا باید تغییر کند. انتخاب منبع نوری ممکن است اشتباه باشد، ممکن است لامپها دچار آلودگی شوند و جلوی نور آنها گرفته شود، و یا اینکه صرفاً ممکن است تجهیزات نوریِ کافی وجود نداشته باشد. میتوان تمامی این مشکلات را به راحتی از میان برد که لوکس متر هم یک ابزار کمکی عالی برای این منظور است.
لوکس متر یا نورسنج وسیلهای است که از آن برای اندازهگیری مقدار نور استفاده میشود. در عکاسی از یک نورسنج (به طور دقیقتر یک پرتوسنج) برای تعیین پرتوگیری مناسب برای یک عکس استفاده میشود. این وسیلهی اندازهگیری شامل یک محاسبهگر دیجیتال یا آنالوگ است که سرعت صحیح دیافراگم و عدد f برای پرتوگیری بهینه را نمایش داده و وضعیت روشنایی خاص و سرعت فیلم را نشان میدهد. به طور مشابه، از نورسنجها در زمینهی هنر فیلمبرداری و طراحی صحنه به منظور تعیین سطح روشنایی بهینه برای یک صحنه استفاده میشود.
از نورسنجها در زمینههای عمومی هم استفاده میشود؛ مثلاً در طراحی نورپردازی در حوزهی معماری برای تأیید نصب و عملکرد مناسب یک سیستم نورپردازی ساختمان و یا در ارزیابی سطوح روشنایی برای رشد گیاهان.
لوکس متر و نور سنج
تنوع لوکس مترهای موجود در بازار به کاربران این اجازه را میدهد که با توجه به کاربرد ویژه و همچنین بودجهی خود، مدل مناسب را انتخاب کنند. در صورتی که الزامات سختگیرانهای در دقت اندازهگیری میزان روشنایی در اتاقها، محل کار، انبارها و یا حتی فضاهای باز وجود داشته باشد، انجام این کار اجباری خواهد بود؛ حتی در صورتی که تعیین مقادیر دقیق در اولویت نباشد هم این کار میتواند به صورت خودجوش انجام شود.
کار کردن با سادهترین لوکس مترها، با توجه به وجود منوی واضح و نمایشگر LC، میتواند بسیار ساده باشد. آنها در مقایسه با تجهیزات مدرنتر، فاقد فیلترهای نوری هستند، اما هنوز هم برای اندازهگیری نور در محیطهای بیرونی، مثلاً برای باغبانها در گلخانهها و در محیطهای داخلی برای انجام اندازهگیریهای مختلف، تجهیزات بسیار مناسبی هستند؛ با این حال نباید از چنین دستگاههایی انتظار دقتهای بالا را داشت. لوکس مترهای مدرن اغلب دارای فیلترهای اصلاحی ویژهای هستند که حساسیت عنصر نوری لوکس متر را نزدیک و مشابه به حساسیت چشم انسان میکند.
در هنگام کار با لوکس متر باید به نوع منبع نوری یا به عبارت دیگر نوع لامپ توجه شود، به خاطر اینکه طیف منتشر شده از لامپ دیودی نسبت به نور منتشر شده از یک لامپ فلوئورسنت و یا منابع دیگر متفاوت خواهد بود؛ از این رو برای انواع مختلف لامپها، ضرایبی تعریف میشود. لوکس مترهایی که قابلیت اندازهگیری پرتوهای فرابنفش را داشته باشند، برای کارهای پیچیدهتر مانند کنترل بهداشتی، کنترل فنی، سولاریوم و انواع مختلف تحقیقات و آزمایشها مناسب خواهند بود.
مدرنترین نوع این تجهیزات به خاطر امکان ادغام با حسگرهای مختلف، میتوانند طیف وسیعی از اندازهگیریها را انجام دهند: از منابع فرابنفش تا منابع مختلف نور مصنوعی. میتوان چنین دستگاههایی را حرفهای خواند؛ آنها برای انجام دقیقترین اندازهگیریها در آزمایشگاههای مختلف از جمله آزمایشگاههای پزشکی، تجهیزات مناسبی هستند. بعضی از دستگاه های نورسنج این امکان را دارند که به کامپیوتر وصل شوند تا علاوه بر ذخیرهسازی اطلاعات ، بتوان در زمانهای بعدی کلیهی اندازهگیریهای آنها را هم پردازش و تحلیل کرد.
در مباحث تحقیق و توسعه علمی، یک نورسنج از یک رادیومتر، یک دیود نوری یا سنسور (زمانی که در معرض تابش/نور الکترومغناطیس قرار می گیرد یک خروجی تولید می کند)، یک فیلتر (برای اصلاح نور ورودی به نحوی که فقط بخش مورد نظر از تابش ورودی به سنسور برسد) و یک اپتیک اصلاح کننده کسینوسی (برای اطمینان از اینکه تمامی نورهای ورودی از مسیرهای مختلف با دقت به سنسور می رسند) تشکیل شده است.
زمانی که واژه نورمتر یا نورسنج به جای رادیومتر یا اپتومتر استفاده می شود، معمولا چنین فرض می شود که سیستم به گونه ای تنظیم شده که فقط نور مرئی را ببیند. سنسورهای نور مرئی غالبا سنسورهای فتومتری یا شدت روشنایی نامیده می شوند چون به گونه ای فیلتر شده اند که فقط به امواج 400 تا 700 نانومتر حساس باشند تا تقلیدکننده حساسیت چشم انسان به نور باشند. میزان دقیق بودن اندازه گیری های این وسایل به میزان تطابق آنها با نحوه پاسخ چشم انسان بستگی دارد.
سنسور یک سیگنال را به نورسنج می فرستد که با مقدار نوری که پس از جمع آوری توسط اپتیک ها و عبور از میان فیلتر به سنسور می رسد تناسب دارد. سپس نورسنج سیگنال ورودی (معمولا جریان یا ولتاژ است) را از سنسور به یک واحد کالیبره شده مانند Foot-Candles (fc) یا Lux (lm/m2) تبدیل می کند. کالیبراسیون بر حسب fc یا Lux دومین ویژگی مهم یک نورسنج است. این ویژگی نه تنها سیگنال را از V یا mA تبدیل می کند بلکه دقت و تکرارپذیری واحد به واحد را نیز فراهم می آورد. قابلیت ردیابی سازمان ملی فناوری و استانداردها (NIST) و اعتباربخشی ISO/IEC 17025 دو اصطلاح معروف هستند که سیستم دارای یک کالیبراسیون معتبر را تایید می کنند.
بر روی نورسنج/نورمتر/رادیومتر ممکن است قابلیت های زیادی وجود داشته باشد که معمولا موارد زیر هستند:
Zero: شدت نور محیط یا اطراف را کم می کند یا دستگاه را برای کار در محیط تنظیم می کند
Hold: مقدار نمایش داده شده روی نمایشگر را ثابت نگه می دارد
Range: برای سیستم هایی که خطی و اتورنج نیستند، این قابلیت به کاربر اجازه می دهد تا قسمت هایی از نورسنج که شدت سیگنال مورد استفاده را بهتر مدیریت می کنند را انتخاب کند
Units: در نورسنج های روشنایی سنج معمولا واحدها بر حسب lux یا fc هستند ولی بسیاری از نورسنج ها را می توان برای کاربردهای UV, VIS, IR نیز استفاده کرد به نحوی که خروجی نمایشگر آنها بر حسب W/m2، وات، شمع و غیره نیز تبدیل شوند.
Integrate: مقادیر را به یک شدت یا دوز تابش یعنی lux*sec یا J/cm2 جمع می کند
علاوه بر داشتن قابلیت های مختلف، یک نورسنج ممکن است برای کاربردهای متعددی نیز قابل استفاده باشد. این موارد شامل اندازه گیری باندهای دیگر نور مانند UVA, UVB, UVC و نزدیک مادون قرمز است. برای مثال، نورسنج های UVA و UVB برای فوتوتراپی یا درمان بیماری های پوستی، رادیومترهای میکروب کش برای اندازه گیری شدت UVC لامپ های استفاده شده برای استریل سازی و ضدعفونی کردن، نورمترهای روشنایی سنج برای اندازه گیری میزان روشنایی یک علامت، نمایشگر یا علامت خروجی، سنسورهای کوانتومی PAR برای اندازه گیری نسبتی از منبع نور که به رشد گیاه کمک خواهد کرد و رادیومترهای UV برای تعیین میزان کارایی نور تابیده شده برای سفت شدن یک چسب، پلاستیک یا پوشش های محافظ استفاده می شوند.
برخی از نورسنج ها قابلیت ارائه نتایج بصورت واحدهای مختلف هستند. واحدهای lux و fc رایج ترین واحدها برای نور مرئی هستند ولی کاندل، لومن و کاندل بر سانتی متر مربع نیز اینگونه هستند. در موارد مربوط به ضدعفونی کردن، UVC معمولا بر حسب وات بر سانتی متر مربع یا وات برای یک لامپ مجزا بیان می شود درحالی که سیستم هایی که در زمینه عمل آوری پوشش ها استفاده می شوند غالبا نتایج را بر حسب ژول بر سانتی متر مربع ارائه می دهند. بنابراین اندازه گیری رایج شدت نور با UVC می تواند معیاری برای مناسب بودن گندزدایی آب و سطوح تهیه غذا یا سفت بودن پوشش بکار رفته در محصولات رنگ شده باشد.
اگرچه یک نورسنج می تواند به شکل یک ابزار ساده قابل حمل و دارای فقط یک دکمه باشد اما سیستم های پیشرفته زیادی در زمینه اندازه گیری نور وجود دارند که در موارد زیادی استفاده می شوند. این سیستم ها می توانند با سیستم های خودکار ادغام شوند که مثلا می توانند هر وقت خروجی نورسنج کاهش یافت، لامپ را تمیز کنند یا زمانی که لامپ کار نمی کند یک آلارم هشدار بدهند.
تفاوت اصلی بین lux و لومن طبق تعریف آنها بدین شرح است:
• Lux مقیاسی از شدت روشنایی یا مقدار کل نوری است که روی یک سطح می افتد
• لومن مقیاسی از شار روشنایی یا مقدار کل نور ساطع شده در تمامی جهات است
Lux برای دانستن اینکه یک سطح خاص تا چه اندازه روشن خواهد بود کاربرد دارد. اگر می خواهید بدانید یک سطح خاص مانند قسمت بالایی یک میز، اجسام عکاسی و غیره تا چه اندازه روشن خواهد بود، آنگاه این مقیاس بسیار مهم است.
بدون داشتن شدت lux کافی، خواندن یا گرفتن عکس های خوب دشوار خواهد بود. شدت lux های مرسوم در زیر لیست شده اند:
روز ابری و تیره: 1000 lux یا 20 میکرومول بر ثانیه بر متر مربع
نور غیرمستقیم روز: 10000 lux یا 200 میکرومول بر ثانیه بر متر مربع
نور مستقیم روز: 100000 lux یا 2000 میکرومول بر ثانیه بر متر مربع
Lux معیاری از میزان نوری است که روی یک سطح خاص می افتد و می تواند نتیجه چندین لامپ و حتی نور روز باشد. از طرف دیگر لومن برای دانستن این نکته که یک منبع نور چه میزان نور ساطع می کند مهم است. این ویژگی برای مقایسه مقدار کل نوری که یک لامپ ساطع می کند مفید است ولی با توجه به توزیع نور و اندازه فضای آن، برای تعیین اینکه آیا برای یک فضا یا کار خاص مناسب است کاربرد ندارد.
روش اندازه گیری lux و لومن با هم تفاوت دارد.
از آنجایی که lux مقیاسی از میزان نوری است که روی یک سطح می افتد، حتی یک نورسنج کوچک و دستی می تواند مقدار نوری که روی سطح می تابد را اندازه گیری کند. این وسایل ارزان قیمت تر هستند و معمولا قابلیت اتصال به گوشی های هوشمند را نیز دارند.
از طرف دیگر لومن مقدار نوری که در تمامی جهات از یک منبع نور ساطع می شود را اندازه گیری می کند. بنابراین برای این کار به دستگاه های نسبتا پیچیده تری نیاز است. معمولا برای این حالت به گونیوفوتومتر یا کره ادغام کننده نیاز است. این دستگاه ها نور ساطع شده در تمامی زوایا را می گیرند و سپس مجموع نور تابیده شده را اندازه گیری می کنند.