فروش آنلاین تجهیزات آزمایشگاه جوش
فروش آنلاین تجهیزات آزمایشگاه جوش
فروش آنلاین ابزار و تجهيزات بازرسی چشمی VT
فروش آنلاین ابزار و تجهيزات بازرسی چشمی VT
مغناطیس کردن قطعات
بعد از مغناطیس شدن قطعه لازم است غیرمغناطیسی شود که این امر به تجهیزات خاصی نیاز دارد که برعکس تجهیزات مغناطیس شدن عمل نماید. مغناطیس شدن به طور معمول با پالس جریان زیاد انجام شده، جایی که خیلی سریع به اوج جریان رسیده و بلافاصله خاموش شده و بنابراین قطعه مغناطیسی می شود. جریان یا میدان مغناطیسی مورد نیاز برای غیر مغناطیس شدن قطعه باید برابر یا بیشتر از جریان یا میدان مغناطیسی مورد استفاده برای مغناطیس شدن قطعه باشد. سپس جریان یا میدان مغناطیسی به آرامی به صفر کاهش یافته و قطعه را از حالت مغناطیسی خارج می نماید.
غیر مغناطیس کردن AC
o سیم پیچ های غیر مغناطیس کردن متناوب Pull-through : دستگاه های متناوب AC یک میدان مغناطیسی بالا تولید کرده جایی که در آن قطعه به آرامی با دست یا نوار نقاله کشیده می شود. عمل کشیدن قطعه و دور شدن از میدان مغناطیسی سیم پیچ سبب کاهش سرعت میدان مغناطیسی در قطعه می شود. توجه داشته باشید که بسیاری از سیم پیچ های غیر مغناطیس کننده AC چرخه های توان چند ثانیه ای دارند. بنابراین قطعه باید از طریق سیم پیچ عبور کرده و چند فوت (متر) فاصله داشته باشد قبل از این که چرخه ضد مغناطیس کننده به پایان برسد یا قطعه مغناطیس باقیمانده داشته باشد.
غیر مغناطیس کننده محو کننده AC :
این دستگاه در اکثر تجهیزات MPI تک فاز تعبیه شده است. قطعه در طول فرآیند تحت جریان AC برابر یا بیشتر قرار گرفته و پس از آن جریان طی یک دوره زمانی مشخص (معمولاً 18 ثانیه) کاهش می یابد تا به جریان خروجی صفر برسد. از آنجا که AC از قطب مثبت به منفی متناوب است ، دامنه های مغناطیسی قطعه را ترک می نماید.
o وادادگی AC محدودیت قابل توجهی در توانایی آن برای وادادگی یک قطعه وابسته به هندسه و آلیاژهای مورد استفاده دارد.
معکوس زدایی غیر مغناطیس کننده DC تمام موج:
این یک روش غیر مغناطیسی است که باید هنگام ساخت در دستگاه تعبیه شود. این شبیه به وادادگی AC است با این تفاوت که جریان DC در فواصل نیم ثانیه متوقف شده و در طی آن مقدار جریان کاهش می یابد و جهت آن معکوس می شود. سپس دوباره جریان از طریق قطعه عبور می نماید. روند توقف، کاهش و معکوس شذن جریان ، حوزه های مغناطیسی را به صورت تصادفی رها می نماید. این فرآیند تا عبور جریان صفر از قطعه ادامه می یابد. چرخه وادادگی DC معکوس عادی در تجهیزات مدرن باید 18 ثانیه یا بیشتر باشد. این روش وادادگی برای غلبه بر محدودیتهای ارائه شده توسط روش وادادگی AC توسعه یافته است كه در آن هندسه قطعه و آلیاژهای خاصی مانع از كار كردن روش وادادگی AC می شوند.
غیر مغناطیس کننده DC نیم موج:
این فرآیند مشابه غیر مغناطیس کننده DC تمام موج است با این تفاوت که شکل موج نیم موج است. این روش غیر مغناطیس کننده در صنعت جدید است و فقط از یک تولید کننده در دسترس میباشد. این روش به عنوان یک روش مقرون به صرفه برای غیر مغناطیس کردن بدون نیاز به منبع تغذیه طراحی پل DC با موج کامل ساخته شده است. این روش فقط در منبع تغذیه تک فاز AC / HWDC یافت می شود. غیر مغناطیس کننده HWDC بدون هزینه اضافی و پیچیدگی بیشتر به همان اندازه DC کامل موج موثر است. البته محدودیت های دیگر به دلیل تلفات القایی هنگام استفاده از شکل موج HWDC در قطعات با قطر بزرگ اعمال می شود. همچنین ، کارایی HWDC با قطر 410 میلی متر (16 اینچ) با استفاده از منبع تغذیه 12 ولت محدود شده است.
تجهیزات تست ذرات مغناطیسی
دستگاه MPI افقی مرطوب متداول ترین دستگاه آزمون تولید انبوه است که دارای یک پایه سر و دم بوده و قطعه برای مغناطیسی شدن در آن قرار می گیرد. معمولا در بین پایههای سر و دم یک سیم پیچ القایی وجود دارد که برای تغییر جهت میدان مغناطیسی تا 90 درجه از پایه سر استفاده می شود. بیشتر تجهیزات برای کاربردهای خاصی ساخته شده اند.
پاورپکهای متحرک تغذیه مغناطیسی سفارشی هستند که در برنامههای سیم پیچی استفاده میشوند.
یوک مغناطیسی وسیله ای دستی است که باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی بین دو قطب می شود. کاربردهای معمول برای استفاده در فضای باز، مکان های از راه دور و آزمون جوش است . عیب یوک های مغناطیسی این است که آنها فقط یک میدان مغناطیسی بین قطب ها را القا می کنند. بنابراین آزمونهای گسترده در دستگاه میتواند وقت گیر باشد. یوک برای آزمون صحیح باید 90 درجه برای هر ناحیه آزمون چرخانده شده تا ناپیوستگیهای افقی و عمودی را تشخیص دهد. تشخیص زیر سطح با استفاده از یوک محدودیت دارد. این سیستم ها از پودرهای مغناطیسی خشک، پودرهای مرطوب، یا اسپری استفاده می کنند.
یوک مغناطیسی
باید با انواع متفاوت میدانهای مغناطیسی و تجهیزات مورد استفاده برای تهیه آنها آشنا باشید تا بتوانید به درستی شکافها یا سایر نواقص قطعه را بررسی کنید. یکی از شروط اصلی ردیابی نقص در مواد فرومغناطیس بدین صورت است که میدان مغناطیسی القاشده در قطعه باید با زاویه 45 تا 90 درجه، با محل دارای نقص برخورد کند. عیوبی که نسبت به میدان مغناطیسی نرمال هستند (90 درجه)، قویترین نشانهها را ایجاد خواهند کرد چرا که بیشتر شار آهنربا را بههم میریزند.
بنابراین باید میدان مغناطیسی حداقل در دو مسیر ایجاد شود تا اجزا به شیوه مناسب بررسی شوند. انواع تجهیزات به منظور ایجاد میدان مغناطیسی برای MPI وجود دارد. یک روش دستهبندی تجهیزات براساس قابلیت حمل است. برخی تجهیزات به صورتی طراحی شدهاند که قابل حمل (پرتابل) باشند، بنابراین میتوان در محل بررسیهایی انجام داد و برخی برای راحتی بررسی در آزمایشگاه یا تاسیسات تولید، به شیوه ثابت طراحی شدهاند.
آهنرباهای دائمی
آهنرباهای دائمی گاهی برای بررسی ذره مغناطیسی به عنوان منبع خاصیت مغناطیسی به کار میروند. آهنرباهای میلهای و آهنرباهای نعل اسبی (یوک)، دو نوع اصلی آهنرباها هستند. این آهنرباهای صنعتی بسیار قوی هستند و گاهی اوقات برداشتن آنها از روی قطعه فلز نیازمند قدرت زیادی است. برخی آهنرباهای دائمی نیازمند بیشتر از 50 پوند نیرو هستند تا از سطحی برداشته شوند. از آنجایی که برداشتن آهنرباها از اجزای در حال بررسی دشوار بوده و گاهی قرار دادن آهنرباها سخت و خطرناک است، کاربرد آنها خیلی زیاد نیست. هرچند گاهی غواصها برای بررسی محیط زیر آب یا سایر نواحی مثل محیطهای انفجاری که نمیتوان از الکترومگنتها استفاده کرد، از آهنرباهای دائمی استفاده میکنند. میتوان آهنرباهای دائمی را به اندازه کافی کوچک ساخت تا در نواحی تنگی که الکترومگنتها جای نمیگیرند، قرار داده شوند.
میلهها
میلهها الکترودهای دستی هستند که روی سطح اجزای مورد بررسی فشار داده میشوند تا نقطه تماسی برای عبور جریان الکتریکی از میان فلز ایجاد کنند. جریان عبوری بین میلهها، میدان مغناطیسی دایرهای حول میلهها ایجاد میکند که میتوان از آن در بررسی ذره مغناطیسی استفاده کرد. میلهها معمولا از مس تهیه میشوند و دستگیره عایق دارند تا از اپراتور حفاظت شود. یکی از میلهها سوئیچ راهاندازی دارد، بنابراین جریان میتواند به سرعت و به سادگی خاموش و روشن شود. گاهی دو میله با عایقکننده (همانطور که در تصویر آمده) به هم وصل میشوند تا عملیات یکدستی تسهیل شود. آن را میله دوتایی میخوانند و معمولا برای بررسی جوش به کار میرود.
اگر تماس مناسب بین میلهها و سطح سازه حفظ نشود، ممکن است قوس الکتریکی ایجاد شود و به سازه صدمه وارد شود. به همین دلیل، استفاده از میلهها حین بررسی سازههای هوا فضا و سایر سازههای مهم مجاز نیست. باید نوک میلهها همیشه بررسی شود تا مطمئن شوید اکسید نشده باشند، با غبار یا سایر آلایندهها پوشانده باشند یا صدمه ندیده باشند تا از ایجاد قوس جلوگیری شود.
سیمپیچهای قابل حمل و کابلهای رسانا
سیمپیچها و کابلهای رسانا برای ایجاد میدان مغناطیسی طولی در سازه به کار میروند. وقتی سیمپیچی که از قبل شکل گرفته، مورد استفاده قرار میگیرد، سازه در برابر سطح داخلی سیمپیچ قرار میگیرد. معمولا سیمپیچها سه یا پنج دور کابل مسی در فریم پرسی دارند. اغلب اوقات از پدال برای تامین انرژی سیمپیچ استفاده میشود. کابلهای رسانا دور سازه پیچیده میشوند. کابل مورد استفاده معمولا 00 بسیار انعطافپذیر یا 0000 بسیار انعطافپذیر است. تعداد دورها با نیروی مغناطیسی مورد نیاز و البته طول کابل، تعیین میشود. معمولا پیچشها تا حد امکان نزدیک به هم نگه داشته میشوند. وقتی از سیمپیچ یا کابل پیچیده در سیمپیچ استفاده میشود، شدت جریان برق به آمپر-دور بیان میشود. آمپر-دور در واقع شدت جریان آمپرسنج ضرب در تعداد دورهای سیمپیچ است.
پراد
منابع برق قابل حمل (پراد) برای تهیه الکتریسیته لازم میلهها، سیمپیچها یا کابلها به کار میروند. منابع برق (پراد) به صورت تجاری در اندازههای متنوع دردسترس هستند. وقتی منابع برق کوچک با 5/4 متر کابل به کار میروند، معمولا تا 1500 آمپر جریان مستقیم نیم موج یا جریان متناوب ایجاد میکند. آنها به اندازه کافی کوچک و سبک هستند تا حمل شوند و در خدمات الکتریکی 120 ولت یا 240 ولت عمل کنند. وقتی قدرت بیشتر مورد نیاز باشد، از منابع برق متحرک استفاده میشود. این واحدها چرخ دارند، بنابراین در صورت نیاز گردانده میشوند. این واحدها با خدمات الکتریکی 120 ولت یا 240 ولت نیز عمل میکنند و وقتی 9 متر کابل 0000 یا کمتر به کار رود، تا 6000 آمپر AC یا DC نیم موج تهیه میکنند.